úterý 29. dubna 2014

NEW IN: The Body Shop

Zase další nákup v The Body Shop. Já jsem opravdu magor. Kdybych vám tu vyfotila vše, co doma od TBS mám, asi byste padli a byli na místě mrtví. A to ani nemluvím o těch kvantech, která už jsem spotřebovala. Je to tak, The Body Shop v ČR dotuju já. :-)

Při dvou minulých nákupech, jak jinak než ve slevách , přibyly do mojí sbírky tyto věci.


Sprchový gel jahoda. Mega velké balení (750 ml) s pumpičkou. Doma mám ještě jedno menší. Jenže kdo by odolal, když tohle bylo ve slevě za 50% ceny.
Tělový sprej broskev. Používám převážně na osvěžení prádla ve skříni. Mám ho moc ráda. Zuby si brousím ještě na jahodový, ale čekám na slevu.
Tělové máslo malina. Zase další tělové máslo od TBS. Tohle už jsem měla. Vedle jahody a manga voní nejlíp, vzala jsem dvě balení (fotím jen jedno, abych zase nevypadala jako TAKOVEJ magor).
Tělové máslo kakao. Zase další tělové máslo pd TBS. :-) Tohle jsem ještě neměla.
Odličovací balzám heřmánek. Ten sem úplně nepatří, protože jsem ho směnila na votočvhoz (juk na můj profil) za Illamasqua lak na nehty. Jsem z něj nadšená. Hned jak spotřebuju svůj gel na obličej od Clean&Clear, přijde tenhle zázrak na řadu.


Másla na rty. Vůně bambucké máslo, čokoláda, kokos, mango a jahoda. Kokosové prodávám na votoči, protože jednak má dvě, druhak nestačím všechny spotřebovat. Takže kdybyste měli zájem... :-)

The Body Shop forever!

čtvrtek 24. dubna 2014

Moje sbírka vůní

Dnes mám pro vás článek o vůních, které momentálně doma mám a používám. Moje kolekce vůní je poměrně nová. Ještě loni jsem neměla vůbec potřebu kupovat si vůně, stačil mi pouze antiperspirant. Pak se mi do rukou dostalo pár vzorků a já si řekla, že bych už ve svém věku mohla začít nějakou tu "svou" vůni hledat. A jak je mým zvykem, vrhla jsem se do toho po hlavě. Procházela jsem všechny možné parfunerie, posháněla si vzorečky a testovala. Z toho mi pak vyšla potřeba nakoupit několik vůni, které vám tu teď ukážu.


Vezmeme to pěkně chronologicky.

Moje první vůni vidíte úplně vpravo. Je to toaletní voda Fun Water, výrobce neznám. Maminka mi ji kdysi koupila, když jsem ještě byla teenager. Je to sladká květinová vůně, vhodná pro mladé slečny. Ačkoliv je laciná, lacině nepůsobí. Mám ji ráda doteď. Bohužel vůbec nevím, kde ji sehnat, Kdybyste vy věděli, napište mi prosím.

Další vůně už jsem pořídila nedávno při tom popisovaném řízeném výběru. :-)
Moje láska na první přičichnutí byla Givenchy Ange Ou Demon Le Secret EDP (třetí zprava). Je to vůně kombinující moje tři úžasné ingredience - jasmín, čaj a brusinky. Kombinace nezvyklá, ale okouzlující. Andělská  zároveň démonická. Ideální pro mě, která jsem narozená ve znamení blíženců. :-) Jak vidíte z fotky, už jí hodně ubylo, protože já ji používám hodně často. Je to má láska největší.
Parfémovaná voda má v hlavě citron, čaj a brusinky, v srdci jasmín, pivoňku a leknín, v základu dřevo a pačuli.

Další moje láska na první přičichnutí, která se s Givenchy poprala o první místo na mém žebříčku oblíbených vůní, je Burberry London. Opojná vůně zimolezu a jasmínu je doplněná tlumenými tóny mandarinky. Vůně je o dost silnější a má větší výdrž než Givenchy. Hodí se obě spíše na den, Burberry svou větší pronikavostí spíše na podzim, zimu, Givenchy více na jaro, léto. Tyhle dvě parfémované vody se u mě (doufám) budou točit dlouho. Tento zázrak obsahuje v hlavě růži, zimolez a mandarinku, v srdci jasmín, pivoňku, tiaré a klementinku, v základu pižmo, santalové dřevo a pačuli.

Jako třetí v pořadí jsem si koupila parfémovanou vodu Lanvin Arpége. O té mi maminka básnila už dlouho, kdysi vlastnila čistý parfém a moc po něm opět toužila. Nevěděla ale, že se ještě vyrábí a u nás dá koupit. Potěsila jsem ji tedy a dala jí k Vánocům právě tuto parfémovanou vodu (na force černý flakonek). Když ji rozbalila a dala mi čichnout, zamilovala jsem se a vzápětí si utíkala pro svůj exemplář. Pokud znáte vůni Eclat de Arpége, tak tahle je úplně jiná. Eclat je taková tuctová nezajímavá vodička, ale klasická Arpége, to je síla. Je to parfém vhodný na večer do divadla, do společnosti, na nějakou luxusní večeři... S tímto parfémem si připadám jako femme fatal, voní vážně luxusně (slovo je sice dnes už zprofanované, ale jeho pravá podstata zůstává a o té já mluvím). Flakónek v elegantní černé barvě se zlatými akcenty přesně vystihuje náladu této vůně. Parfémovaná voda má v hlavě aldehydy, zimolez, broskev, neroli, konvalinku a bergamot, v srdci kamélii, koriandr, kosatec, lilii, jasmín, ylang-ylang, konvlinku, růži a geranium, v základu jantar, santalové dřevo, pačuli, pižmo, vanilku, benzoin a vetiver.

Po Arpégi to chtělo trochu nějaké odlehčení. V té době vyšla nová Chloé Roses de Chloé. Nikdy jsem nebyla zvyklá jít s davem a jelikož se Chloé parfémy objevovaly úplně všude, asi jako fotky se Starbucks kelímky v ruce, docela mě otravovaly. Ty flakonky mi připadaly takové pipinkovské, sice roztomilé, ale možná až moc. No a pak jsem si jednou šla přivonět, co že to na těch Chloé všichni mají. Bum! Roses voněla tak úžasně, přesně po čem jsem toužila. Mýdlová růžová vůně, jemná, něžná, lehká, ne sladká, spíše trochu nakyslá. Úžasná. No tak i já jsem podlehla. Pořídila jsem si tedy tuto parfémovanou vodu (na fotce hranatý flakonek s růžovou mašlí). V hlavě má bergamot, liči, estragon, v srdci damascénskou růži, cedr a magnólii, v základu jantar a pižmo.

Zatoužila jsem po další mýdlovce. Nějaké více obecně květinové, ne jen růžové. Nějaké na volný čas, relaxační, navozující dobrou uvolněnou náladu. Nějaké víkendové. Tomuto popisu skvěle odpovídala parfémovaná voda Burberry Weekend (na fotce ten nejnižší flakónek). Nosím ji opravdu jen o víkendech a někdy v pátky, kdy už se cítím víkendově uvolněně. :-) Vůně dělá čest svému jménu. Někdo sice o ní říká, že je to takové "stará ruská vůně", nebo že po nějaké době voní jako záchodový čistič, ale já si to nemyslím. Asi bych ale nedoporučila si ji kupovat naslepo. V hlavě má rezedu, mandarinku a šalvěj, v srdci má modrý hyacint, červený brambořík, šípek, květ broskve, nektarinku, kosatec a kořen fialky (?), v základu cedr, pižmo a santalové dřevo.

Jednou tahle v Sephoře, jdu si okolo Givenchy, že si čichnu té svojí Ange ou Demon Le Secret voňavky. A hle, vedle vidím tu samou, ale ve verzi EDT. Flakon má stejný, ale vodička je žlutá (na fotce jistě poznáte). Tak k ní čichnu a ono to voní úplně jinak, jako kandované sladké jablíčko. Krásná letní vůně. Musím ji mít, a tak si ji objednávám k svátku. Ve svátkovém postu jste ji viděli. Eau de toilette verze obsahuje v hlavě jablko a cukr, v srdci jasmín, čaj a růži a v základu pačuli a pižmo. Vůně je to krásná letní, výdrž by mohla být lepší.

Zatoužila jsem i po nějaké sladší růžové vůni. V mém oblíbeném The Body Shop jsem objevila toaletní vodu Atlas Mountain Rose a ta její vůně mě úplně dostala. Není úplně nedpodobná růžové Chloé, ale je méně mýdlová a o něco výrazněji růžová. Obsahuje vůni citrusů, růže, pižma a jantaru. Na fotce je to druhá zleva.

První zleva vidíte body mist od The Body Shop s vůní broskve. Jestli znáte jejich broskvové tělové máslo, vůně je stejná. Není to taková ta klasická sladká broskev, spíše trpčí a nedozrálá. Moc se mi zalíbila a voním se s ní buď doma, nebo si s ní osvěžuji prádlo ve skříni.

Máte některou z těchto vůní? A jak se vám líbí?

neděle 20. dubna 2014

Co jsem dostala k svátku (duben 2014)


Ahoj všem, jsem tu zase po nějaké době s příspěvkem. Tentokrát vám ukážu, co kosmetického jsem letos dostala k svátku. Věci jsem si vybrala sama, překvapení v kosmetické oblasti moc nemám ráda.

Tak jdeme na to.



Dárková sada Manufaktura vanilka. Moc jsem chtěla vanilkový krém na ruce od Manufaktury. Bohužel se jedná už o starší limitku a krém samotný v prodeji není. Chodila jsem tedy dlouhou dobu kolem této dárkové sady (která teda byla dost drahá), až mi ji jednou manžel koupil, že mi ji dá k svátku. Super. Řada nádherně voní, je to čistá sladká vanilka. Obsahuje sprchový gel, tělové mléko a krém na ruce.


Givenchy Ange Ou Demon Le Secret EDT. Eau de toilette verze mého nejoblíbenějšího parfému od Givenchy. Ačkoliv jsem si myslela, že EDT verze je vždy jen méně koncentrované než EDP, ale jinak stejná, v tomto případě tomu tak není. Zatímco EDP má v hlavě citron, čaj a brusinky, v srdci pivoňku, jasmín a leknín a v základu pačuli a dřevo, EDT má v hlavě jablko a cukr, v srdci jasmín, čaj a růži a v základu pačuli a pižmo. Obě voňavky miluju, tahle je o něco víc letní a trochu nenápadnější.

Jaké dárky dostáváte k svátku vy? :-)




neděle 6. dubna 2014

DO KOŠE: Březen 2014

Ahoj, zase měsíc uplynul a já přicházím s dalším dílem z rubriky do koše. Opět toho mám hodně a v rámci úspor silně převažují spotřebované věci nad těmi novými. Ani nemá cenu zatím dělat nakupovací článek. No, pojďme se vrhnout na ty spotřebované produkty.


1. Balea tekuté mýdlo s vůní malin
Zásoby už se tenčí, co budu dělat, až dojdou? Tohle mýdlo z limitované edice voní naprosto božsky, všem ho můžu vřele doporučit, pokud na něj někde narazíte.

2. Original Source sprchový krém s vůní malin a vanilky
Tahle úžasná věc voní jako malinový mléčný koktejl, nebo jako jogurt. Ještě že na obal dali upozornění, že gel není určený ke konzumaci. Cena vyšší, cca 90 Kč za 250 ml, ale podle mého se vyplatí už jen kvůli té vůni. Konzistence je na můj vkus trochu řídká, ale jak říkám, vůně vše kompenzuje. Kosmetika original source je veganská, takže pokud si na tohle potrpíte, dostává bod k dobru. Doporučuji alespoň vyzkoušet.

3. Balea Brazil Mango tělový sprej
Po tomto spreji se mi bude hodně stýskat. Zatímco sprcháč a tělové mléko mě spíše nenadchly, sprej jsem milovala. Používala jsem ho na prádlo ve skříni. Otevřela dvířka, nastříkala na oblečení, zavřela. Dodal prádlu svěžest, aniž by se bil s mými parfémy. Dokonalost. Pokud bude letos v létě znovu k sehnání, jdu do něj na 100%.

4. Lactacyd gel pro intimní hygienu
Moje stálice na intimní hygienu. Nic jiného nepoužívám, ani nechci používat. Ta vůně je tak dokonalá, žepokud by existovala jako parfém, musela bych ho mít.

5. Miraclean dětský sprchový gel Edík
Dětský sprchový gel s aloe vera. Jediným důvodem ke koupi byla jeho cena. Stál 29 Kč (300 ml) a kupovala jsem ho za účelem použití k mytí štětců. Sloužil dokonale, ale při minulém čištění už mi přišlo, že divně zapáchá. Takže skončil v koši.


6. Clean & Clear morning energy pleťový peeling
Podle mě nejslabší výrobek z řady morning energy. Klasický gel a pleťová voda bohatě poslouží i bez tohoto peelingu. Otravovaly mě na něm dvě věci. Za prvé obsahoval takové ty perličky, které mají masírováním prasknout a uvolnit nějakou látku. A které mi vždycky neprasknou a uvíznou ve vlasech. Druhá věc, že tohle obr balení obsahovalo produktu tak půlku. Kdyby aspoň nebylo průhledné, ani o tom nevím. :-)
Už si tento peeling nekoupím.

7. L'Oreal Sublime Soft micelární voda
Odlíčila stejně jako Bioderma, ale šíleně smrděla. Něco mezi plesnivou zdí a zkaženým kokosem. Z tohoto důvodu už si ji nepořídím. Je to škoda, protože to balení se mi moc líbí, jak je krásně hranaté. :-)

8. Bioderma Sébium micelární voda
Asi nejlepší micelárka, jakou jsem kdy vyzkoušela. Na moji smíšenou problematickou pleť ideál. Pleť se mi viditelně zlepšila, méně se mi dělalo akné, celkově vypadala čistěji a zdravěji. Už mám doma další litr koupení v akci 1+1. Pokud hledáte unikátní micelárku zaměřenou na mastnou, smíšenou nebo problematickou pleť, zkuste rozhodně tuto micelárku.

9. Balea Beauty Effect sérum na ruce
Prostě krém na ruce. Voněl příjemně květinově neutrálně. Přislo mi, že působil opravdu hloubkově. Ruce jsem po něm měla jemné a dlouho hydratované. Jiné Balea krémy mi vůbec nevyhovují, tento je dobrý. Úplně ideální do kabelky. Sérum obsahuje kyselinu hyauloronovou, Q10, vitamin E a UV filtry.

10. The Face Shop Volcanic Clay Nose Strip
Proužek na odstranění černých teček z nosu. Má údajně za pomoci černého uhlí odstraňovat hnus z pórů. No, je to úplně na houby. Póry mám jako krátery, denně z nich vyšťourám tuny hnusu, tohle mi vytáhlo pouze jeden nebo dva póry. Nedoporučuji.


11. a 13. The Body Shop tělové máslo
Jak už jste si mohli všimnout, tohle u mě jede naprosto pořád. TBS másly se mažu každý den a nedám na ně dopustit. To malinové voní snad úplně nejlépe, ještě lépe než jahoda, čokoláda, med... Citrónové je krásně svěží. Obě vůně se mi moc líbí, mailny mám doma ještě dvě, citron určitě ještě pořídím. The Body Shop rulezzz! :-)

12. Wild Rose máslový krém na ruce a nohy
Dostala jsem ho v bloboxu a jsem za to nesmírně ráda. Jinak bych se k němu neměla šanci dostat, protože ho prodávají jen na jednom e-shopu. Voní silně po růžích a jeho konzistence je opravdu máslová, tu miluju! Obsahuje hodně bambuckého másla a kromě něj třeba ještě olej z kamélie. Určitě si tento krém ještě někdy pořídím, je skvělý.


14. Dermacol Invisible Fixing Powder
Sypký pudr od Dermacolu mi vydržel rekordně dlouho. Mám pocit, že ho snad mám ještě od střední, a to od mé maturity uběhlo už skoro 8 let. Nijak zamilované jsem do něj nebyla, byl podle mého názoru naprosto průměrný. Na moc dlouhou dobu můj make-up nezafixoval a jakožto transparentní ani nedodal barvu. Už si ho nekoupím.

15. Catrice Prime and Fine fixační pudr
Také sypký transparentní fixační pudr. Mnohem jemněji namletý, než Dermacol. Vyhovoval mi mnohem více, spotřebovala jsem ho mnohem rychleji. Já sice preferuji barevné pudry, ale tento z těch transparentních u mě vede.

16. Max Factor Lasting Performance make-up
Středně až vysoce krycí make-up, dlouho vydrží, mně celý den. Málo se obtiskává, nepůsobí ani jako maska. Mou smíšenou pleť nijak více nezamašťuje, suchá místa nezvýrazňuje. Pro přirozenější efekt ho míchám s Bourjois Healthy mix a toto kombo je bezkonkurenční. Tento exemplář jsem kupovala kdysi spolu s Dermacol pudrem, proto není divu, že už se zkazil. Ono to nijak extra nevadí, aspoň jsem si mohla pořídit světlejší odstín (místo 101 Ivory Beige odstín 100 Fair).

17. Rimmel Match Perfection 2v1 korektor a rozjasňovač
Slepý nákup. K make-upu jsem si navíc vzala i korektor ze stejné řady. Zatímco k make-upu mám svoje výhrady, korektor se stal mým nejoblíbenějším. Na kruhy pod očima nic lepšího neexistuje. Mám je opravdu výrazné, tento korektor je bez problémů zakryje, nezalézá do linek a krásně oční okolí rozjasní. Už skoro nepoužívám žádný jiný. Doporučuji všem, kteří bojují s kruhy pod očima. Můj odstín je 010 Ivory.

18. Manhattan X-treme Last Eyeliner 76W
Vysouvací tužka na oči v tmavě modrém odstínu. Rozbilo se vysouvání. Jako otevřít se dá. ale nemám na to nervy, tak vyhazuji. Znovu už si ji nepořídím, mám zálusk na NYX nebo Urban Decay.

19. Maybelline The Colossal Volume Express Smoky Eyes řasenka
Chtěla jsem vyzkoušet řasenku s velkým klasickým kartáčkem. Moc mi nesedla. Velké kartáčky nejsou pro malé oči (ještě k tomu s kontaktními čočkami) to pravé. Kromě toho mám radši umělé kartáčky. Už si ji znovu nekoupím.

20. a 21. Maybelline The Rocket Volume' Express řasenka
Sešly se u mě dvě, jedna hnědá, druhá černá. Vyhovovaly mi už o něco víc než Colossalka. Kartáčem mají velý (mínus), ale plastový (plus). Nekoupím znovu, masivní kartáček mi nevyhovuje. Hlavně nemá špičku, takže se s ním špatně dostává do koutku oka.

22. Max Factor Eye Brightening Tonal Black řasenka
Tato řasenka byla určená pro zelené oči, obsahovala pigmenty rubínpvé barvy.Měla stejný kartáček jako moje nejoblíbenější Max Factor Masterpiece Max. Jediné, ale podstatné mínus - přišla mi skoro suchá. Pokud bych ji našla někde ještě "mokrou", určitě ji koupím znovu. Měla jsem podobnou od Covergirl a byla dokonalá.

Co vy, jak jste za březen spotřebovávaly? :-)